BELÇİKA - BELGIQUE BELÇİKA - BELGIQUE: Direksiyon sınav yöntemi 1 Aralık tarihinde değişecek

BELÇİKA - BELGIQUE

Yaşama dair

samedi, juillet 15, 2006

Direksiyon sınav yöntemi 1 Aralık tarihinde değişecek


Direksiyon sınav yöntemi 1 Aralık tarihinde değişecek
Bu Cuma Ulaştırma Bakanı Renaat Landuyt tarafından yapılan açıklamaya göre ehliyet almak için girilen direksiyon sınav yöntemi gelecek 1 Aralık tarihinde değişecek. Kapalı manevra alanında yaptırılan geleneksel manevralar bundan böyle kapalı alanda değil canlı trafikte yapılacak ve sınav süresi on beş dakika uzatılacak.

Bu değişiklikler 1 Eylül tarihinde yürürlüğe girecek olan sürücülük eğitimi reformu çerçevesinde uygulanacaklar. Reform bir kişinin 18 yaşında ehliyet alabilmesini teminen genç adayların yazılı sınavı başardıktan sonra 17 yaşından itibaren eğitimlerine başlama imkânı tanıyor. Geçici sürücü belgesi üç yıl geçerli olacak. Aday en az üç ay süreli bir staja tabi tutulacak. Sürücü adaylarının önünde iki yol olacak : Ya en az sekiz yıldan beri ehliyeti olan rehberlerle öğrenecekler, ya da sürücü kursuna gidecekler.

1 Eylül tarihinde itibaren, sürücü kursları eğitmenleri altı saatlik bir temel eğitim programı ile adaylara temel sürüş tekniklerini öğretecekler. Daha sonra aday kendisini en az üç aylık bir staj döneminde rehber nezaretinde geliştirecek.

1 Comments:

  • At 4:05 AM, Anonymous Anonyme said…

    Merhaba,

    www.direksiyon.be adli bır sitemiz var. Bu site ile yazılı ehliyet sınavına çalisabilirsiniz. Sorular türkce.

     

Enregistrer un commentaire

<< Home

 
www.sitemerkezi.net iYiSite.NeT Türkiye'nin En iYi Siteleri Site Ekle référencement marketing et
Hitinizi artirin Melinet WEB Design