BELÇİKA - BELGIQUE BELÇİKA - BELGIQUE: Belçika´daki aşırı sağcı partiden Yahudilere ´İslam´a karşı birlik´ çağrısı

BELÇİKA - BELGIQUE

Yaşama dair

jeudi, octobre 05, 2006

Belçika´daki aşırı sağcı partiden Yahudilere ´İslam´a karşı birlik´ çağrısı

Belçika´daki aşırı sağcı partiden Yahudilere ´İslam´a karşı birlik´ çağrısı
Belçika´nın aşırı sağcı partisi Vlaams Belang´in lideri Filip Dewinter, Yahudilerin "İslam´a karşı" savaşa katılmaları çağrısında bulundu.

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre Dewinter, Belçika´nın Antwerp kentinde yaşayan 20 bin kadar Yahudiyi "radikal İslam, köktendinci" gibi "düşmanlara" karşı "doğal ortak" olarak gördüğünü söyledi.

Irkçı Vlaams Belang partisinin bu haftasonu yapılacak yerel seçimlerde oyların üçte birini kazanmasını ve Antwerp´in en büyük partisi olarak çıkması bekleniyor. Dewinter, göçmenlere sınırlama getirilmesini, entegre olamayan göçmenlerin sınırdışı edilmesini ve Belçika´nın Flemence konuşan bölgesinin bağımsızlığını istiyor. Ülkenin kuzeyindeki etkili siyasi güçlerden biri olan Vlaams Belang, diğer partilerin ortak hareket etmesi ile muhalefette kalmıştı. Ancak bu pazar yapılacak seçimlerin ardından uzmanlar durumun değişebileceği yorumları yapıyor.

Vlaams Belang´in lideri Dewinter verdiği demeçlerde, "Yahudilerin yüzde 30-35´i bizi destekliyor. Bu resmi rakamlar. Yahudi cemaatinden ne kadar oy aldığımızı biliyoruz." dedi. Dewinter ayrıca ırkçı saldırıları cesaretlendirmediklerini savundu. Dewinter, seçimleri kazanmaları halinde özellikle Müslümanlara karşı daha sert bir göçmen rejimi getireceklerini ifade etti. Dewinter, "Bizim yaşamımızı kabul etmiyorlarsa, Batı demokrasinin değerlerini kabul etmiyorlarsa İslam´ı resmi din olarak görmek gereksiz." dedi.

Dewinter geçen sene Amerika´da yayınlanan Jewish Week gazetesine bir demeçte partisinin ırkçı olmaktan ziyade İslam korkusu olan bir parti olduğunu söylemişti. "Yahudiler neden sizin partinize oy vermeli" sorusuna cevaben, ırkçı olmalarından daha çok İslamofobi olmalarından dolayı kendilerinin tercih edilmeleri gerektiğini savunan Dewinter, Yahudilerin, "Avrupa´da İslam´ın yayılmasını engellemek isteyen tek partiye oy vermelerinden daha doğal ne olabilir." demişti. "Cezayir veya Mısır Yahudiler için ne kadar tehlikeli ise, Avrupa´da aynı şekilde Yahudiler için çok tehlikeli olmaya başladı" iddiasında bulunan Dewinter, Avrupa Birliği´ni radikallere imkan sağlamakla suçlamıştı. Bu açıklamanın ardından Belçika´da Flaman kültürler arası gençlik platformu Kif Kif ile Valon bölgesinden Marz hareketi, Dewinter hakkında İslam´ı tehdit olarak gördükleri için suç duyurusunda bulunmuştu.

Vlaams Belang´in önceki partisi Vlaams Blok, 6 yıl önce seçimleri kazanmasına rağmen ırkçı olduğu için mahkeme kararı ile dağıtılmıştı.

(CHA)
 
www.sitemerkezi.net iYiSite.NeT Türkiye'nin En iYi Siteleri Site Ekle référencement marketing et
Hitinizi artirin Melinet WEB Design