BELÇİKA - BELGIQUE BELÇİKA - BELGIQUE: LİBERALLER SEÇİMLER ÖNCESİ ATEŞLE OYNUYORLAR !.

BELÇİKA - BELGIQUE

Yaşama dair

mercredi, août 16, 2006

LİBERALLER SEÇİMLER ÖNCESİ ATEŞLE OYNUYORLAR !.

LİBERALLER SEÇİMLER ÖNCESİ ATEŞLE OYNUYORLAR !.

Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresinde iken Belçika Kraliyeti'ne Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyükelçisi olarak atanan Fuat Tanlay 'ın Parlamento Başkanı'na gönderdiği bir uyarı ( ! ) mektubu, Ermeni yanlısı politikalarıyla tanınan Liberal Parti'de tepkiyle karşılandı.

Büyükelçi Tanlay, yolladığı mektupta, Belçika'da okutulan ders kitaplarında Ermeni "soykırımı"ndan söz edilmeye kalkışılmasının, huzur içinde yaşayan Türk toplumunu tahrik edici nitelik taşıdığına dikkat çektiği ve ayrıca, geçtiğimiz yıl 1915 olaylarının da Belçika hukukunda "soykırım" olarak tanınmasını ve inkâr edenlerin adalet önünde yargılanmalarını talep eden yasa tasarısının bir daha gündeme getirilmemesi uyarısında bulunduğu bildirildi. Bazı Belçikalı politikacılar seçimlerden sonra değişiklik önergesinin yeniden Senato gündemine getirileceğini öne sürmüşlerdi.

Liberallerin sözcüleri Defraigne Christine aracılığıyla, bir bardak suda fırtına ve hatta kıyamet ( ! ) kopartmalarına yol açan, Büyükelçi Tanlay'ın mektubunun ' federal parlamentonun bağımsızlığına ve Belçika'nın içişlerine' müdahale edici bir davranış olarak görülmesinden kaynaklanıyor.

Oysa, Liberallerin unuttukları, içişlerine müdahale veya karışma kavramının ( ! ) sadece Türkiye Cumhuriyeti için geçerli olmadığı ve de önümüzdeki seçimlerde Ermeni kökenli Belçikalılardan oy alma pahasına, Türk toplumunun ve iş çevrelerinin sempatisi ile desteğini kaybedecekleri hususudur.

Belçika'nın Aşırı sağ partisi Vlaamse Belang 'ın yayın organı olan 'The Flemish Republic' aralık 2005 sayısında 'Fighting Their Wars in Brussels - Savaşlarını Brüksel'e taşıdılar' başlığı altında Bakan Emir Kır olayını konu alan bir makale yayımlamış, diğer Türk kökenli politikacılar Nezahat Namlı,
Sait Köse, Emin Özkara ve Halis Kökten 'i de Ermenilerin Ixelles Belediyesi'nde bulunan "soykırım" anıtının yıkılması için çaba harcadıklarına dikkat çekmişti.
Bu anıtın dikilmesi öncesi ve sonrasında gerginlikler yaşanmış, protesto gösterileri düzenlenmiş, Liberal Parti'den seçilen Türk politikacılar yönetime tepki göstermişlerdi.

Müslümanlara karşı ırkçı politikası ile tanınan Vlaamse Belang'ın tabiri caizse olay çıkması için aportta beklediği bir sırada, geçmişte güttüğü yabancı karşıtı politikaları ile aşırı sağdan eksik kalmayan Liberallerin, Kraliyet'te yaşayan resmî rakamlara göre 140, resmî olmayan nüfusa göre de 200 bin civarındaki Türk ve Türk asıllı Belçikalı yurttaşı tahrike kalkışmaları, ateşle oynamaktan, olmayan yangına körükle gitmekten başkaca bir şey değildir. Çıkacak yangından kazanacak hiç kimse olmayacaktır ! Belçika'nın genç siyasetçileri Asala terörü yıllarını anımsamazlar ama Belçika dahil AB'nin bir çok ülkesinde günâhsız Türklerin katledildiklerini doyenlerinden öğrenebilirler.

Evet, 1915'te olaylar olmuştur. Soykırımı mı, katliam mı, savaş sırasında çeşitli güçlerin tahrikleri sonucu meydana gelen şiddet olayları mı, tarihçilerin araştırmalarını veya iki tarafın üzerinde uzlaşabileceği dostane ortak bir çözüm bulmaları gereken bir konuda, sırf seçim malzemesi olarak bir takım siyasîler ile, altın ( ! ) fırsatı değerlendiren Ermeni diasporasının çözümsüzlük ve aşırılık yanlılarının; Kraliyet'te yaşayan çocuklarını karşı karşıya getirme tehlikesini göz ardı ederek davranmaları insanlık dışı bir yaklaşım olmasının yanısıra, Avrupa Birliği'nin idarî ve simgesel başkenti Brüksel yöneticilerinin Avrupalılık anlayışına da ters düşmektedir.
Sürekli oy kaybeden liberallerin izleyecekleri politika Kraliyet'te yaşayan "elit"lerini kayırmak değil, Türkiye ile Belçika arasında kordon bağı niteliğindeki Türk toplumu ve işadamlarının ülkeye getirilerini düşünerek ortak menfaat yanlısı hareket etmek olmalıdır.

Türk kökenli seçmenler önümüzdeki seçimlerde Liberal Parti'ye mutlaka gereken dersi vereceklerdir. Zira, Türk seçmenin oyları (ben dahil), Vlaamse Blank'ın tanımladığı gibi savaş yıllarında olmuş olayları hortlatıp Avrupa Birliği'nin göbeğine taşıyarak, ülkeyi Balkanlaştırma
yanlısı olanlara gitmeyecektir.

Nusret Özgül
Kaynak-http://groups.yahoo.com/group/BelcikadayasayanTurkler/
 
www.sitemerkezi.net iYiSite.NeT Türkiye'nin En iYi Siteleri Site Ekle référencement marketing et
Hitinizi artirin Melinet WEB Design